главная english Школа грима, макияжа и стиля
Наша страница на FaceBook  Instagram  Twitter  Наше видео  Pinterest
Грим для клоунов
 

 Экскурсия на выставку исторического костюма
"От готики до модерна"


Выставка проходила в рамках XVIII недели Ukraine Fashion Week
     Программа "Грим" предусматривает использование наглядных пособий (эскизов, иллюстраций, видио и фотоматериалов), проведение экскурсий в выставочные залы, показы мод и дефиле, посещение крупных профессиональных выставок и участие в конкурсах. Изучение мастерства, техники и манеры исполнения работ на всевозможные темы известных художников-гримёров, стилистов, художников по макияжу на их семинарах и мастер-классах, которые будут проводиться в последующем процессе обучения, позволяют учащимся школы осознанно утвердиться в направленности многогранной и широкодиапазонной профессии.


Український Тиждень Моди, як завжди, багатий на події, що відбуваються за межами подіума. Численні прес-конференції, круглі столи та семінари є невід’ємною частиною Офіційної програми Ukrainian Fashion Week. Цього разу родзинкою таких заходів стало відкриття на майданчику Мистецького Арсеналу виставки «Від ґотики до модерну. Історія європейської моди». Колекція реконструкцій історичного костюма створена на кафедрі художнього моделювання костюма Київського Національного Університету Технологій та Дизайну. Експозиція демонструє етапи еволюції європейської моди XV–XIX століть. Цей період позначений напрочуд сміливими експериментами в царині формування костюма та пошуками ефективних способів коригування людського тіла на догоду існуючим уявленням про ідеал фізичної краси. Експозиція виставки дає можливість переглянути модну ретроспективу, щоб ліпше зрозуміти витоки сучасних тенденцій.

На виставці представлено окремі зразки із «Костюмотеки КНУТД» – колекція реконструкцій історичного одягу, яка створена на кафедрі художнього моделювання костюма КНУТД.

Перші зразки з’явилися 15 років тому, коли на заняттях з історії костюма, яку вивчають молоді дизайнери, виникла потреба розповісти про костюми різних країн та епох не «на пальцях», а на конкретних речах, виконаних у матеріалі. Достовірна інформація з історії крою та шиття збиралася по крихтах з різних видань, у музеях і в мережі Інтернет. До виготовлення моделей-реконструкцій залучалися студенти кафедри та досвідчені викладачі – фахівці з моделювання та конструювання одягу, розпису тканин, історії моди. Результатом цієї роботи стала колекція костюма, що сьогодні налічує близько 400 одиниць одягу, головних уборів, взуття, аксесуарів. Крім цього, на кафедрі створено банк даних з історії крою у вигляді замальовок, фотографій та різноманітної інформації в електронному вигляді, тобто – сформовано свого роду дослідницький центр з акумуляції знань щодо історичного конструювання.

Експозиція, запропонована в рамках Ukrainian Fashion Week, демонструє етапи еволюції європейської моди XV–XIX століть. Цей період позначений сміливими експериментами в царині формотворення костюма та пошуками ефективних способів коригування людського тіла на догоду існуючим уявленням про ідеал фізичної краси. Основним інструментом досягнення цієї мети стало використання різноманітних каркасів під ліф та спідницю жіночого одягу, часом під чоловічий одяг. На виставці представлено одяг на вертюгалях (XV століття), на паньє (XVIII століття), на кринолінах і з використанням турнюра (XIX століття). Костюми, що експонуються на виставці, демонструють також основні стилістичні течії від пізнього середньовіччя до кінця XIX століття: ґотику, ренесанс, барокко, рококо, ампір, еклектику і модерн.

Робочу групу виставки складають викладачі кафедри – Галина Василівна Кокоріна, Світлана Володимирівна Маркова, Ірина Володимирівна Давиденко, Світлана Павлівна Володіна, Марія Іллівна Кудрявцева. Особлива подяка Сергію Філімонову за проведення фотосесії, а також дизайнерам Олександрові Кокоріну та Петрові Гаркіну за оформлення експозиції.


Смотреть видео :

Выставка истрического костюма

Источник:http://ufwdaily.com.ua/

Читать еще :